luni, 3 februarie 2014

Cum depistam hipermetropia prin semne si simptome


Hipermetropia este o afectiune destul de raspandita in randul oamenilor, insa exista multe cazuri in care persoanele care sufera, manifesta anumite semne si simptome specifice hipermetropiei, fara sa realizeze ca au acest defect de vedere. De aceea este important sa cunoastem care sunt aceste semne si simptome pe care le manifesta hipermetropia, in cazul in care le manifestam, sa stim ca e timpul sa apelam la un consult oftalmologic.

Primele semne care pot indica hipermetropia sunt din cele mai banale "hipermetropul nu poate realiza un efort vizual sustinut, si acuza cefalee, discomfort ocular, tulburari ale acuitatii vizuale si oboseala oculara".
Aceste semne nu trebuie ignorate deoarece in timp ele pot duce la afectiuni mai grave precum ambliopatie, strabist convergent, spasm acomodativ si astenopie sau glaucom cu unghi inchis. Desi aceste semne sunt banale si comune si pentru alte afectiuni, este important ca odata cu depistarea acestor semne sa consultam un oftalmolog doar pentru a ne asigura ca totul e in regula. Hipermetropia poate fi depistata la examenul oftalmologic prin investigarea fundului de ochi.

Ca si simptome, hipermetropia manifesta urmatoarele: "durere frontala ce se instaleaza mai ales dupa un efort vizual sustinut; jena oculara; vedere incetosata pentru vederea de aproape, dar si pentru vedere la distanta; in timpul perioadelor de spasm acomodativ, acuitatea vizuala scade brusc iar vederea devine incetosata; daca perioadele de acomodatie sunt suficient de lungi, poate aparea senzatia de ~ochi incrucisati~, in absenta vederii duble."

Sursa citata: http://www.romedic.ro/hipermetropia

Daca cunoastem aceste simptome prin care se manifesta hipermetropia, este mult mai usor sa ne dam seama ca avem o problema. Hipermetropia poate fi doar un inceput pentru afectiuni mai grave, daca aceste simptome nu sunt depistate la timp. Desi nu sunt specifice doar acestei afectiuni, daca dam semne de aceste simptome, doar oftalmologul va putea stabili cu exactitate hipermetropia, de aceea nu trebuie neglijate.

Hipermetropia se poate vindeca natural!
Mai multe informatii aici:
http://www.renuntalaochelari.com/despre-hipermetropie-tratarea-naturala-a-hipemetropiei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu